Telekommunikációs megoldások > Call és contact centerek

Call és contact centerek

Call és contact centerek: egy vállalat megítélése többek között azon is múlik, hogy mennyire egyszerűen és hatékonyan képesek az ügyfelek kommunikálni vele. Hagyományosan a cégek a kapcsolatfelvételre recepciót üzemeltetnek, ami nemcsak a telekommunikációs csatornákat, de a személyes kapcsolatfelvételt is menedzselni hivatott.


Azonban mind a technikai kihívások, mind pedig, a kommunikációs szükségletek, lehetőségek már túlhaladták ezt a megoldást. Napjaink nagyvállalatánál a legtöbb esetben contact centerekre, vagy call centerekre van szükség.

De milyen feladatokat tudnak ezek a telekommunikációs központok ellátni?

A call centerek olyan virtuális, de akár fizikai telefonközponti rendszerek, ahol telefonos ügyfélszolgálati munkatársak, értékesítők nagy mennyiségű telefonhívást bonyolítanak. A rendszer természetesen képességei révén nagyban különbözik egy telefonközponttól, hiszen itt a hívások és az ügyintézők különféle szempontok alapján mérhetőek, a hívásokat általában rögzítik, illetve a kollégák munkáját különböző adatbázis integrációkkal lehet megkönnyíteni, automatizálni.

Számos megoldás abban nyújt segítséget, hogy a telekommunikációra szánt humán erőforrását optimalizálhassa. Ilyenek például az automatikus híváselosztás (ACD), mely az elérhető legjobb munkatárshoz kapcsolja a hívást, így csökkentve az ügyfél problémájának megoldására fordított idő. A beszédfelismerő (speech recognition) és beszédszintetizáló (speech synthesis) szoftvereknek köszönhetően a problémák egy része már ügyfélszolgálati munkatársak nélkül is megoldható.

További lehetőségeket teremthet cégének a virtuális call center kialakítását lehetővé tevő VoIP technológia. Ennek köszönhetően távoli vagy otthoni dolgozókat alkalmazhat, akik távoli irodákban, vagy akár otthonról is dolgozhatnak, és még az sem jelent akadályt, ha más országban van az otthonuk! A VoIP technológiának köszönhetően a hívásokat gyorsan és költséghatékonyan, földrajzilag távol lévő helyekre tudják továbbítani, az ügyfél várakoztatása nélkül.

A távmunkában dolgozó alkalmazottak között így megváltozott munkaképességűek, mozgáskorlátozottak is könnyen alkalmazhatóak, ráadásul cége költségei is alacsonyabbak lesznek!

A contact centerek ezzel szemben számos további kapcsolatfelvételi lehetőséget biztosítanak vállalatának. Nem csak telefonvonalon keresztül, de faxon, emailen, chaten, sms-ben, interneten keresztül is közvetlen kapcsolatfelvételre van lehetőség. Így üzleti partnere, ügyfele saját maga döntheti el, hogy milyen formában a legkényelmesebb neki éppen a kapcsolatfelvétel.

Ráadásul ezek a lehetőségek nem csak ügyfeleinek jelentenek nagyobb szabadságot, de az Ön cégének is! A contact centeren keresztül akár értékesítési, akár pre-sales tevékenységet is folytathatnak munkatársai, valamint további marketing-kommunikációs feladatokat is elláthatnak.
Így a contact centerek három dologban tudnak hozzájárulni egy olyan vállalat sikeréhez, amely nagyszámú ügyfélkontaktust bonyolít. Segítenek az ügyfelek megtartásában, a költségek visszaszorításában, illetve új bevételi forrást is biztosíthatnak.


Hibabejelentés szerződéses ügyfelek részére

Telefon: +36 1 469-6998
Telefon szerviz:


Általános információ, érdeklődés, ajánlatkérés

Telefon: +36 1 469-6293
Fax: +36 1 469-6224
E-mail:
telekom@bravogroupoffice.hu


Bravogroup Telecom Solution logó