Felső menü > BRAVOGROUP > Hírlevél > Eredeti vagy utángyártott kellékanyag?

Eredeti vagy utángyártott kellékanyag?


 

 Mítosz, hogy az utángyártott tintapatronok olcsóbbak?   

 

Az utángyártott tintapatronokról sokszor halljuk, hogy olcsóbban ugyanazt a nyomtatási minőséget nyújtják, ennek ellenére számos kutatás szerint ezek a legendák gyakran nem állják meg a helyüket. Lehet, hogy az olcsóbb a drágább? 

 

Meglepő eredményekkel szolgálnak az eredeti HP és az utángyártott nyomtató patronok összehasonlító tesztjei. A felmérések szerint az utángyártott patronokat használó HP Laserjet tulajdonosok 48 százaléka már tapasztalt problémát a nem eredeti patronokkal, míg a tesztelt, utángyártott patronok 28 százaléka már érkezéskor működésképtelen volt vagy nagyon rövid ideig működött. Háromszor valószínűbb, hogy egy nyomtatót utángyártott patronok okozta hiba miatt kell javítani az eredeti tintapatront használó eszközhöz képest. A tesztelt eredeti HP Laserjet patronok minden esetben már első alkalommal működtek.

 

A nem eredeti patronok megbízhatósági problémái nyomtatási nehézségeket is okozhatnak és akár a nyomtató működését is veszélyeztethetik. Négyből három nyomtatószerelő szerint az utángyártott patronok használata megrövidíti a nyomtató élettartamát. Az eredeti HP Laserjet patronokat adott nyomtatókhoz tervezték, ami biztosítja a megbízható működést.

 

Az utángyártott patronok nyomtatási minősége megfelelőnek tűnhet, azonban ez gyakran nem konzisztens, ami miatt sok esetben a nyomató nem alkalmas a cégen kívüli vagy akár belüli megosztásra. A nem eredeti patronokat használók 47 százalékának volt már problémája a nyomtatás minőségével, ami a nyomatok csíkosságából vagy foltosságából adódott. A tesztekben az eredeti HP Laserjet patronok által létrehozott nyomatok 95 százalékban megfeleltek minden felhasználási követelménynek.   

 

A nem eredeti tintapatronok a vártnál jóval többe is kerülhetnek. Az olcsó patronok elsőre kedvező választásnak tűnnek, azonban ha megbízhatatlanok, akkor olyan nem várt költségekkel járhatnak, mint a munkatársak elvesztegetett ideje, a szervizzel való egyeztetések, az újranyomtatás vagy a kárba veszett kellékanyagok. Ennek eredményeként az utángyártott patronok 20 százalékkal is többe kerülhetnek az eredetihez képest.

 

A HP műszaki leírásai titkosak, emiatt a nem eredeti patronok gyártói nem tudják tökéletesen lemásolni azokat. A HP technológia különleges megbízhatóságot és folyamatos nyomtatási minőséget biztosít. A világszerte több mint 13 ezer képfeldolgozási és nyomtatási szabványával, kényelmes újrafelhasználási programjával és nyomtatási tapasztatával a HP továbbra is innovatív nyomtatási megoldásokat biztosít.  

                             

Az eredmények a HP megbízásából készített 2015 EMEA Photizo Group felmérésen, a SpencerLab 2014 Colour és a 2013 Monochrome Reliability studies for Europe, Middle East, and Africa kutatáson, valamint a 2014 Market Strategies International felmérésen alapulnak.

Ha kellékárajánlatot szeretne kérni, keressen bennünket, hogy levélben, vagy telefonon 06-1-469-6200, egyeztethessük igényeiket és a lehetséges megoldást.


Amennyiben kérdése merül fel, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot:


Bravogroup Document Solution logó
Bravogroup Telecom Solution logó
Bravogroup Network Solution logó
Bravogroup Visual Solution logó