Felső menü > BRAVOGROUP > Innováció > A 3D nyomtatás

A 3D nyomtatás

Cégünk által nyújtott szolgáltatási körök egy újabb területtel bővültek, ami nem más, mint a 3D nyomtatók széleskörű forgalmazása.


A technológiáról: 

A megjelenő újabbnál újabb technológiai vívmányok köréből kiemelkedik a 3D nyomtatás. Bár maga az elképzelés nem új keletű gondolat, sőt, már az 1990-es években is piacképes termékként forgalmazták, hazánkban a széleskörű elterjedése mégis az elmúlt évekre tehető.

Az első eszközökhöz képest a technológiája hihetetlen módon továbbfejlődött. A 3D nyomtatás már nem csak egyszerű műanyag eszközök nyomtatására alkalmas, hanem számtalan megoldást kínál az orvostudomány, vagy például a gépgyártás területén is, (sőt, ma már élelmiszert is képesek nyomtatni) melyek mind forradalmi újításokat hoztak a mindennapi életünkbe. 

Az eljárásról:

Mielőtt ki tudnánk valamit nyomtatni 3D-ben (legyen szó bármilyen anyagról), az elképzelt tárgyat meg kell tervezni valamely 3 dimenziós modellalkotó programmal, melyet a nyomtatóra küldve egyszerűen ki lehet nyomtatni. Van lehetőség azonban már meglévő dolgokat is újra létrehozni, melyhez nem kell más, mint egy 3D scannerrel digitalizálni a modellt, melyet akár módosítással vagy a nélkül újra és újra kinyomtathatunk.

Az előállítás folyamata során a 3D nyomtató rétegről rétegre alkotja meg a tárgyat, így lehetséges az, hogy bármilyen alakzat létrehozható vele. 

3D nyomtató vásárlása esetén fontos tisztában lennünk azzal, hogy milyen méretű dolgokat szeretnénk majd előállítani, hogy mennyire fontos a gyorsaság, vagy a precíz, nagyon aprólékos kivitelezés. Ezek mind olyan tényezők, amelyek nagyban meghatározzák a nyomtató árát, üzemeltetési költségét.

Portfóliónkban az egyszerű, kisiskolások számára is könnyen használható nyomtatóktól kezdve, az ipari tervezéshez szükséges, vagy az egészségügy számára hasznosítható berendezések egyaránt megtalálhatóak.

Munkatársaink széles körben nyújtanak tájékoztatást az egyes prototípusokról, és alkotnak egyénre szabott, specifikus árajánlatokat. 


 


Amennyiben kérdése merül fel, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot:


Bravogroup Document Solution logó
Bravogroup Telecom Solution logó
Bravogroup Network Solution logó
Bravogroup Visual Solution logó