Felső menü > MEGOLDÁSAINK > 3D nyomtatás

3D nyomtatás


Az additív gyártás jelenleg legfejlettebb fajtája a 3D nyomtatás technológiája. Azonban ezen nyomtatás technológiáit is fontos elkülöníteni egymástól, hiszen jelentős különbségek vannak köztük.

Közös jellemzője mindegyiknek, hogy a nyomtatandó modellt apró rétegekből építi fel, vékony vízszintes keresztmetszeteket egymásra helyezve. A különbség leginkább abban rejlik, hogy ezen rétegek milyen eljárással épülnek egymásra. 

Cégünk által forgalmazott 3D nyomtatók az alábbi két technológiával állítják elő a megtervezett mintadarabokat:

FDM (Fused Depostion Modeling) vagy más néven FFM (Fused Filament Modeling) - Olvasztott huzallerakásos eljárás:

Jelenleg a legelterjedtebb 3D nyomtatási technológia a műanyag szálolvasztásos módszer. A folyamat során a nyomtató felforrósított műanyag huzalokat rak egymásra, melyek maguktól megszilárdulnak.  Az alapanyag (mely lehet ABS ipari műanyag, vagy PLA biológiailag lebomló anyag) tekercseken áll a rendelkezésünkre szál formában. Ezeket a szálakat az eszköz magas hőfokon megolvasztja, és egy speciális fejen keresztül a munkaterületre helyezi.

Az alapanyagok többféle színben elérhetőek, és előnye, hogy akár egyéb különleges anyagokat is lehet alkalmazni a modellalkotáshoz, mivel szinte minden olyan anyag felhasználható a nyomtatáshoz, ami hőre olvad és extrudálható, ezért lett felhasználása igen széleskörűen elterjedt a különböző iparágakban.

SLA (Stereolithograhpy) – Sztereolitografikus nyomtatási technika:

Egy igen fejlett 3D nyomtatási módszer, mely nevét a sztereolitográfia elnevezés rövidítésből kapta. Az eljárás lényege, hogy a megtervezett modell rétegeit speciális fényre keményedő műgyanta alapanyagból állítja elő az eszköz. Ezt az UV fényre keményedő műgyantát nevezik fotopolimernek. A fotopolimer rétegenként megszilárdul az irányított fény hatására, és a végén a sok egymásra épülő réteg egy egészet alkot. Ez később akár megmunkálható, vagy pl. fröccsöntő formaként is használható.

Legnagyobb előnye, hogy különleges anyagokkal (salak és korom nélkül) alacsony hőfokon kiégethető modelleket készít, melyek aztán viaszveszejtéses eljáráshoz mesterdarabként szolgálhatnak. Ezen tulajdonsága miatt elterjedt a digitális fogászat és a háromdimenziós ékszertervezés körében.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Amennyiben kérdése merül fel, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot:


Bravogroup Document Solution logó
Bravogroup Telecom Solution logó
Bravogroup Network Solution logó
Bravogroup Visual Solution logó